До 13.03.2012г. сме засадили 3536 дървета.

До 3.05.2012г. сме засадили 7134бр., като снощи засадихме още 78бр. фиданки в Северен парк, София. Следователно до сега общата цифра е: 7212бр. (без няколко описани акции, от които очакваме точни цифри!).

До 9.04.2013г. сме стигнали цифрата 19342 бр.

събота, 3 декември 2011 г.

Коледа с жива Елха! Спаси едно дръвче, дай пример! Предай нататък!

И нека на пук на всякакви злокобни прогнози, лоши мисли и неясно бъдеще се стоплим, с няколко прекрасни идеи за една Еко коледа...

Какъв по-добър пример можем да дадем на бъдещите поколения... освен да вземем едно живо дръвче и да му дадем шанс да продължи да живее за вашите деца, приятели и близки хора.

Елхичките били гледани за да бъдат отрязани за коледните празници?! Къде в природата има подобна лудост?!

Greenteam и приятели ви молят да си вземете жива Елха. След това може да си я засадите пред блока, в двора или направо в гората.
Предайте веста и на други ваши приятели. Нека тази година е годината на живите елхи.



Всички знаем, че те са "белите дробове" на Планетата. 1 ha гора годишно очиства 18 млн. m3 въздух от въглероден двуокис, филтрира 30-35 тона прах, като в замяна дава милиони кубически метри кислород.
Горите обогатяват въздуха не само с кислород, но и с фитонциди летливи вещества, които убиват много от болестотворните микроорганизми (напр. ароматът на цъфтящата липа, на смолата в иглолистната гора). Фитонцидите на боровете действат убийствено върху причинителя на туберкулозата, а тези на елата, тополата, дъба на причинителите на дифтерита.

Greenteam Bulgaria
Покорени от проект 1 милион
http://www.youtube.com/watch?v=2Qz1sFTCRxs

Няма коментари:

Публикуване на коментар