До 13.03.2012г. сме засадили 3536 дървета.

До 3.05.2012г. сме засадили 7134бр., като снощи засадихме още 78бр. фиданки в Северен парк, София. Следователно до сега общата цифра е: 7212бр. (без няколко описани акции, от които очакваме точни цифри!).

До 9.04.2013г. сме стигнали цифрата 19342 бр.

четвъртък, 24 ноември 2011 г.

Greenteam Bulgaria - Зеленият отбор на България - Проект "1 милион"!


Идеята на Проект 1 000 000 дървета е много мащабна.
Това е глобален проект към създаване на доброволческо общество, което да взема участие в създаването на блага към природата. Това е проект, който има целта да включи повече хора с реални действия и осъзнаването, че ние сме част от живата природа на тази Планета и можем да възстановим част от баланса в нея, считайки, че това е част от нашата отговорност. Огромните обезлесявания винаги са криели риск, както за локалните места, където са се извършвали, така и в глобален мащаб.
Ако някой счита, че е отговорен за бъдещето, това е идеята към която се стремим.
Създаването на доброволчески инициативи е основата на доброто, добродетелите и добруването в каквото и общество да функционираме. Тук и сега, независимо от различията и социалната принадлежност имаме възможност да се приобщим и реално да създадем нещо значимо, устойчиво и полезно за нас и за бъдещето на нашата Планета.. Това ще бъде пример, който е време да поставим и да надграждаме.
Всеки може да се оплаква от системата, политиците, световната криза, личните си проблеми и т.н. Но всички ние живеем на тази Земя и се възползваме от нейните рсурси.. Всички ние имаме нужда от въздух, вода, храна и любов, но първите три неща са в нарушен баланс. Някой ще каже, че и четвъртата нужда е в нарушен баланс, но тази тема оставям на философите.
За да осъществим Проект "1 милион засадени дървета" са нужни действия и добра организация, защото няма да ползваме помощта на политици, лобита, платен ПР, фондации и т.н. Предизвикателството е целият проект да се осъществи с изцяло доброволчески действия, без финансирания и рекламни лица. Вярвам, че ще бъде много трудно, защото е невероятно предизвикателство да вършиш някаква безсебична дейност съвсем безкористно. Но като чели си заслужава да опитаме! Нима имаме кой знае колко време за действия?!

Няма коментари:

Публикуване на коментар